Het is 6 januari 2016, ‘D-Day’ en hét startschot voor het nieuwe Haarlemse begrip: BakkeRij. Een enorme vrachtwagen met oplegger en hijskraan blokkeert minimaal de helft van het Donkere Spaarne. Het verkeer is er niet blij mee, maar de gemiddelde voorbijganger wel, want er is een hoop interessants te zien. In een koud en verwinterd Haarlem hangt een vrolijke felle lichtgroene omgebouwde zeecontainer in de lucht tussen wal en schip. Ondertussen zijn er een hoop ‘mannetjes’ die zich met het tafereel lijken te bemoeien. De eerste 2 containers van de BakkeRij worden ’te water gelaten’. Nou ja, op een groot ponton gehesen dan. Op elkaar. Een stevige trap wordt bevestigd tegen de bovenste container aan. Uit het niets komt een bos met groene heliumballonnen tevoorschijn welke als een trofee wordt bevestigd aan het stalen bouwwerk.

Op 6 januari – midden in de Nederlandse winter – vaart BakkeRij-initiatiefnemer Pieter van der Spek de eerste container-kantoren (ter wereld) door het centrum van Haarlem. Ze zijn onderweg naar de plek waar het allemaal gaat gebeuren op de Hendrik Figeeweg. We krijgen onderweg veel vragen van mensen. BakkeRij? Containers? Wat gaat er gebeurt er? Wat is het?

De BakkeRij zal net als haar grote broertje StofLab huisvesting bieden aan kleine ondernemers. De Zelfstandig Professional vindt meer dan alleen een werkruimte of vergaderruimte. De BakkeRij wordt een knettergek, uniek, inspirerend en verbindend ‘ondernemersdorpje’. Een dorpje waar de ‘inwoners’ een community vormen. Een verzamelplaats voor de Haarlemse ondernemer.

Februari wordt aangevangen met de bouw en juni is de ‘Grand Opening’.

Snel meer…..blijf op de hoogte via Facebook.

Bakke Rij
Bakke Rij