Lock me Up – Free a Girl
Programma BakkeRij, ondernemers terminal

Free a Girl zet zich in om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Van 16 tot en met 20 mei organiseert de noodhulporganisatie de actie Lock me Up – Free a Girl: op locaties door heel Nederland laten deelnemers zich 12 uur lang opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter om geld op te halen voor de strijd tegen kinderprostitutie. In Haarlem is de BakkeRij (Hendrik Figeeweg 3F) dit jaar voor het eerst één van de deelnemende locaties. Naast het plaatsen van de hokjes organiseren zij diverse evenementen om geld op te halen voor het goede doel.

Programma
Tijdens de Lock me Up – Free a Girl week in de BakkeRij spelen gezondheid, gezelligheid en bewegen een belangrijke rol. Dinsdagmiddag 16 mei wordt er gestart met een pingpong toernooi en sluiten ze de dag met een Bingo avond waar mooie prijzen vallen te winnen, zoals een heren horloge, zonnebril van Brunolli en een heuse drone.
Woensdag 17 mei start de dag met een boot camp verzorgt door AllRoundBodySports en komt om 16 uur de Limburgse band Hard2get verzoeknummer spelen. Donderdag 18 mei wordt de dag begonnen met Reiki sessies van 30 minuten en om 19 uur begint de oh zo gezellige PubQuiz met ervoor de gelegenheid voor een heerlijke daghap verzorgd door Evan Schomaker van het Figee Café. Vrijdagochtend 19 mei is de Yoga Kick start van een uur waarna Pieter van der Spek en Rob Wieleman zich laten opsluiten voor 12 uur. Ook nieuwsgierig of deze mannen dit gaan volhouden? Kom langs. Arianne (sing- en songwriter) en SaxoJoe komen ook langs met hun instrumenten en ’s avonds om 19 uur wordt de film blockbuster ‘Slumdog Millionaire’ gedraaid. Op de laatste dag, zaterdag 20 mei, nemen Ruud Meijer en Stan Verstraete hun intrede in de kleine hokjes van 2x1m. ’s Ochtends is er een kinderprogramma met uiteraard aansluitend een pannenkoekenlunch (aangeboden door Meneertje Pannenkoek) en ’s middags voor de volwassenen een wijnproeverij verzorgt door mkWines om 16 uur.

Verder is er elke dag het speciale Free a Girl lunch broodje en gaat de bar vanaf 16 uur open voor de Free a Girl borrel!
Op de website en op de Facebookpagina van de BakkeRij Haarlem staat meer informatie over het programma.