Sinds half december hebben we Eddie, Valerie, Megaidi en Jildou van Present Your Startup – HaarlemValley mogen verwelkomen als huurders. Naast dat ze gezellige huurders zijn, brengen ze een hoop reuring met zich mee.

Op vrijdag 2 februari ontvingen zij de Borough President, mevrouw Gale Brewer, van Manhattan. Wat ooit startte als droom van Valerie en later werd voortgezet als initiatief, namelijk Haarlem aan Harlem New York te verbinden middels innovatie en startups werd in 2016 gesteund door oud wethouder Joyce Langenacker (nu burgermeester in Ouder Amstel), start up officier Ellen van der Vossen en Chantal Baas.

In 2017 overtuigde Valerie de nieuwe burgermeester Jos Wienen om mee te gaan naar New York en de gemeenteraad keurde het goed dat hij terug zou komen met een letter of intent tot samenwerking op de onderwerpen startups & innovatie, onderwijs & talent en muziek & cultuur.

Vanmiddag ontving Pieter van der Spek Borough President Gale Brewer met een welkomstwoord en leidde architect Hans van der Eeden de groep rond in de BakkeRij.

Zie hieronder een kort fotoverslag. Fotocredits: Jasper Dijkstra