Bezoek van de Wethouder R. Berkhout aan de BakkeRij en het StofLab

Afgelopen maandag (14 oktober) mochten wij Wethouder Robbert Berkhout en zijn collega’s ontvangen in de BakkeRij en het StofLab. Vanuit de BakkeRij & het StofLab vonden wij het een geslaagd bezoek. Een aantal van onze ondernemers hun werkwijze en betrokkenheid t.o.v. de BakkeRij/StofLab, andere ondernemers, maar ook duurzaamheid kunnen laten zien.

In het WP Journaal stond een mooi stuk geschreven;

Innoveren en samenwerken op het Figee terrein

15 oktober 2019

Maandag 14 oktober bezocht wethouder Robbert Berkhout samen met collega’s van gemeente Haarlem en Parkmanagement Waarderpolder het Hendrik Figeeterrein. Daar werd een bezoek gebracht aan de bedrijfsverzamelgebouwen de BakkeRij en het StofLab. Na de bedrijfsbezoeken sloot het gezelschap aan bij de BeterBusiness partnerbijeenkomst op de Figeekade bij Vincent Kleintjens.

De BakkeRij
Op het Hendrik Figee terrein werd de voormalige centrale bakkerij van Van Vessem omgetoverd tot een innovatief, eigenwijs verzamelgebouw voor de kleine ondernemer. In de ruimte staan 60 cacao containers die afzonderlijke werkplekken vormen. De ondernemers die een container in de BakkeRij huren, wordt gevraagd samen te werken en elkaar te versterken in het ondernemerschap. En dat werkt goed.

Het StofLab
Op hetzelfde Figee terrein bevindt zich ook het StofLab. Creatieve professionals die behoefte hebben aan een kantoor, een atelier of pakhuis kunnen zich vestigen in het StofLab. In het StofLab

De groene driehoek
Pieter van der Spek is de initiatiefnemer van beide bedrijfsverzamelpanden. Hij vindt het belangrijk dat het een fijne werkplek is waar ondernemers elkaar willen helpen. Op de grond voor de BakkeRij, naast de Figeebrug, werd een ‘groene driehoek’ gemaakt. Pieter: “In samenwerking met de gemeente hebben we deze groene driehoek aangelegd. Enkele ondernemers hier hebben bijgedragen aan dit stukje groen.” Op de groene driehoek staan planten, wilde bloemen en enkele bomen.
“De bomen zijn geplaatst vanuit de herplantplicht die geldt voor de Waarderpolder”, vertelt Ruud Meijer van Parkmanagement. Wanneer in de Waarderpolder een boom wordt gekapt, moet er op een andere plek een boom geplant worden.

BeterBusiness partnerbijeenkomst
Na de bedrijfsbezoeken vond bij Figeekade een partnerbijeenkomst van BeterBusiness plaats. Vincent Kleintjens vertelde in een interview in zijn nieuw opgetrokken pand over de verdere bouwplannen aan Figeekade en hoe duurzaamheid en circulariteit in deze plannen een belangrijke rol spelen. De Vincent Kleintjens stijl van ondernemen is durven en doen. Vincent denkt niet in obstakels, maar in mogelijkheden. En dat is te zien in zijn nieuwe pand en in de plannen voor de toekomst.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + 16 =